4/15/10

Wat kan een bedrijf op/met Hyves?

De mogelijkheden voor bedrijven op Hyves lijken eindeloos. Er zijn zoveel verschillende soorten profielen actief op Hyves (Merk, Bedrijf, Spot, Hyve, Bedrijfsprofiel, Branded Hyve, Vereniging, School etc.) dat het tijd is voor een overzicht: Wat kan een bedrijf op/met Hyves?


Wat kan een bedrijf op/met Hyves?
Voor veel functionaliteiten is het noodzakelijk ingelogd te zijn onder een privé account op Hyves. Deze is aan te maken via https://secure.hyves.org/subscribe/.

Bedrijven kunnen een account op Hyves aanmaken, dit kan op verschillende manieren:

 • Een corporate account aanmaken
  Dit account is enkel bedoeld om te adverteren op Hyves (en geen openbaar profiel), interactie met gebruikers is niet mogelijk. https://secure.hyves.org/subscribe/corporate/
 • Een merk toevoegen (Merk)
  Bedrijven kunnen een merk toevoegen aan Hyves, waardoor gebruikers kunnen aangeven dat ze geïnteresseerd zijn in het merk (verder geen interactie mogelijk). Wanneer het merk niet te vinden is onder http://www.hyves.nl/brand/, mail dan de bedrijfsnaam met de bijbehorende website naar Melanie@hyves.nl.
 • Bedrijf op Hyves  (Bedrijf)
  Bedrijfpagina’s zijn bedoeld voor de eigenaar en personeel van het bedrijf. Het gaat hier dus om een besloten groep leden. http://www.hyves.nl/almanak/nieuw/?hubType=38
 • Spot toevoegen (Spot)
  Spots zijn bedoeld voor publieke locaties als café’s, clubs, podia, restaurants en winkels. Bedrijven, straten, personen of events vallen hier niet onder. http://www.hyves.nl/spot/nieuw
 • Publiek netwerk toevoegen (Hyve)
  Voor een publiek netwerk op Hyves waar iedereen lid van kan worden, kun je een “Hyve” profiel aanmaken. http://www.hyves.nl/hyves/nieuw/. Deze profielen kunnen ook door iedereen aangemaakt worden (in tegenstelling tot de bedrijfsprofielen), dus ook door fans van een merk/bedrijf.
 • Bedrijfsprofielen toevoegen (Bedrijfsprofiel)
  Een Hyve pagina over en vóór het bedrijf. In tegenstelling tot een “normale” Hyve, krijg je bij een Bedrijfsprofiel meer mogelijkheden tot het toevoegen van elementen. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om Vacatures en je Twitter berichten op het bedrijfsprofiel te tonen. Aan het hebben van dit profiel zijn wel extra kosten verbonden. http://adverterenophyves.hyves.nl/adverteren/branded-netwerken
 • Publiek bedrijfsprofiel (Branded Hyve)
  Door het gebruik van een Branded Hyve kun je het bedrijfsprofiel inzetten als een commerciële community. Hyvers kunnen lid worden van de community en er kan meer interactie plaats vinden. Bovendien heeft een Branded Hyve meer mogelijkheden tot het aanpassen van de opmaak en zijn er extra statistische gegevens beschikbaar. Het plaatsen van dynamische headers en het gebruik van I-Frames is ook mogelijk. Ook aan het hebben van een Branded Hyve zijn extra kosten verbonden. http://adverterenophyves.hyves.nl/adverteren/branded-netwerken
 • Een evenement toevoegen (Event)  Mocht een bedrijf een evenement organiseren, kan dit evenement ook toegevoegd worden op Hyves. http://www.hyves.nl/events/nieuw/
Het aanmelden van een Vereniging op Hyves kan op : http://www.hyves.nl/almanak/nieuw/?hubType=39
Het aanmelden van een School op Hyves kan op : http://www.hyves.nl/almanak/nieuw/?hubType=40

Reclame doeleinden
Verschillende targets
Wat betreft de posities bannering en email marketing (gericht bereik) kan er gebruik gemaakt worden van verschillende targets:
 • Leeftijd
 • Geslacht
 • Plaats
 • Tijd
 • Relatiestatus
 • Opleiding
 • Interesses
 • Merken
 • Fans
Bedrijfsnaam niet beschikbaar
Helaas kan Hyves geen domeinnamen vrijgeven die al door een ander zijn geclaimed. Hyvers hebben namelijk het recht om elke naam te kiezen welke zij zelf graag willen. Mocht het bedrijf toch graag over de naam willen beschikken kan het beste contact opgenomen worden met de Hyver die op dat moment de Hyve beheerd. Er kan vriendelijk verzocht worden om de naam over te dragen. Als een Hyver geen gehoor geeft aan het verzoek, kan Hyves helaas niets voor het bedrijf betekenen. (Bron: http://www.hyves.nl/help/)


Koppelen van accounts
Een Hyvesaccount kan gekoppeld worden Blogs, Twitter en Facebook via Mijn Menu > Mijn account > Koppel Content. Hier is het ook mogelijk om RSS feeds van de Hyvesactiviteiten te genereren.

3 comments:

 1. Het inzetten van widgets kan nog veel meer mogelijkheden opleveren.

  Zo plaatste de gemeente Almere haar Chatbot (virtuele assistente) als widget op Hyves. (hij is er nu weer van af trouwens)

  http://www.marketingfacts.nl/berichten/20080620_3d_ally_almere_hyves/

  ReplyDelete
 2. Goede toevoeging, bedankt.
  Door het gebruiken van (bestaande) widgets komen er uiteraard veel mogelijkheden bij (echter komen er natuurlijk wel ontwikkelkosten bij wanneer de widget nog niet bestaat).

  ReplyDelete
 3. Dank voor deze post, precies de informatie waar ik naar op zoek was. Hyves biedt veel meer verschillende soorten profielen dan Facebook, maar de informatie ontbreekt op de officiele site. En dit terwijl het belangrijk is het juiste profiel aan te maken: je kunt je ideale gebruikersnaam tenslotte maar 1 keer gebruiken.

  ReplyDelete